Om författaren

Bred och lång erfarenhet

Tomas Dalström har specialiserat sig på hjärnan. Han skriver böcker, föreläser, utbildar, arbetar som rådgivare och journalist.

Han har arbetat i 30 år som journalist, copywriter, scriptwriter, projektledare samt manusförfattare för radio, film/TV, webben och interaktiva produktioner.

Deltar i ett av Sveriges intressantaste språkprojekt

Tomas Dalström är med i ett av Sveriges intressantaste språkprojekt som konsult med specialistkompetensBegriplig text och information för alla ska pågå under tre år. Forskare från flera universitet, konsulter med specialistkompetens och myndigheter, som Språkrådet och Myndigheten för tillgängliga medier, kommer att ingå i gruppen, tillsammans med andra. Projeket pågår i tre år.

Nationella och internationella utmärkelser

  • Han har fått både nationella och internationella utmärkelser för journalistik, facklitteratur, dramatik, beställningsfilm, reklamfilm, interaktiva produktioner och innovationer.
  • Tomas Dalström är med på listan över Sveriges 100 mest efterfrågade frilansjournalister, ämnesexperter och bloggare. Listan har sammanställts av Content Central, contentcentral.se. Sept 2014

 

Tomas Dalström har skrivit Bäst i text Läseboken/Skrivboken. Det  är den första bok som tar ett samlat grepp på läs- och skrivprocessen, med utgångspunkt från våra kognitiva förmågor. Den har fått mycket positiva recensioner.

Du kan läsa mer om den på bastitext.se.

 

 

 

 

 

Medverkat som författare i Nobelfesten – Moderna recept från klassiska menyer

nobelfesten1 - KopiaTomas Dalström är också en av författarna till Nobelfesten – Moderna recept från klassiska menyer, som också har fått mycket positiva recensioner.

”…en magnifik kokbok späckad med lika delar recept från Nobelmiddagarna och anekdoter om gästerna.” Aftonbladet

Nobelfesten är ett riktigt drömverk, en exklusiv kokbok med recept från Nobelmiddagarna.” Gourmet

En utmärkt presentbok till både svenskar och utlänningar.” Elle Interiör

Boken har kommit ut på engelska, japanska, polska och svenska.

 

World Summit Award logoFinal i FN:s globala tävling World Summit Award

Tomas Dalström har gått till final i:

  • FN:s globala tävling World Summit Award två gånger. Tävlingens syfte är att minska klyftan mellan teknik och människa.
  • Design for all award, som kommit till på initiativ av den holländska regeringen.

I Arkiv